Multifunkcionális automata italtöltő gép fejlesztése

A „Kisüzemi felhasználásra szánt multifunkcionális automata italtöltő gép fejlesztése a Drink System Kft. által” című 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00270 azonosító számú, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalhoz benyújtott támogatási kérelem pozitív elbírálásával a Drins System Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.  211 731 016, – Ft, ebből vissza nem térítendő támogatás 120 728 71,  – Ft támogatási összeget nyert.  A projekt megvalósítására a vállalkozásnak 48 hónap áll rendelkezésére.

A Drinksystem Kft. célul tűzi ki, hogy alumíniumból készült henger keresztmetszetű doboz töltésére és zárására/fedelezésére egy multifunkcionális automata gépet (doboztöltő gép) fejleszt ki és prototípus szinten megvalósítja, ezzel támogatva a kisüzemi kézműves jellegű italipari üzemek automata termelésre való átállását.

A doboztöltő géphez opcionálisan egy több száz doboz automatikus adagolására képes behordós és elhordó szalagrendszer lesz csatlakoztatható az automatizálás fokozására és az ergonomikus munkakörnyezet kialakítására. Jelenleg a piacon elérhető kis kapacitású doboztöltő gépek manuális adagolásúak.  A berendezés által tölteni kívánt termék típusa és minősége tág korlátok között mozog, lehetnek gyümölcslevek, energia- és sportitalok, egyéb csendes és savas üdítő italok, sörök, borok.

A projekt alapvető célkitűzése a fenntartható gazdasági fejlődés előmozdítása előremutató környezetvédelmi megoldásokkal, mind az előállítás, üzemeltetés, karbantartás és a tisztán tarthatóság területén; így a berendezés hozzájárul a magyarországi szereplők nemzetközi színvonalú termeléséhez, a kézműves italipari üzemek versenyképességéhez.

A projekt várható eredménye az italipari kisüzemek töltéstechnikai automatizálása, termelési hatékonyságának és minőségének javulása.

További információ az alábbi elérhetőségeken kérhető:
Ritecz József (szakmai vezető)
ritecz.jozsef@drinksystem.hu
8800 Nagykanizsa, Új Élet út 1/B

Előző hírek

GINOP-2.1.8-17-2018-03074

GINOP-2.1.8-17-2018-03074

A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.3-19-2019-01152 Program neve: Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program ERFA „Befektetés a jövőbe" A projekt...